Logo
Van Minnen Hoeve
24 juni 2011
 
Vandaag is de video van het kampioenschap van Go-Melody VMH op de site geplaatst. Klik hier voor de video.
 
 
 
23 juni 2011
 
 
Ondanks enkele jaren van fokkersongeluk te hebben beleefd kan de Van Minnen Hoeve vandaag terugzien op een succesvolle dag. Het veulen Go-Melody VMH van de aangekochte Zuidhorn-dochter Melody gedekt door Arezzo VDL werd vandaag op het CSI-terrein in Geesteren benoemd tot Overijssels Kampioen springgerichte veulens! "Dit nog jonge veulen is goed ontwikkeld en heeft een sterk achterbeengebruik. Daarnaast toonde ze veel charme en afdruk in het lopen, met een ruime, krachtige galop", aldus de jury. 


 

 
 
 
 
 
 
20 april 2009
 
 
 
Vandaag zijn de eerste foto's van Explosion VMH op de site geplaatst. Deze nakomeling van onze merrie Odelien ster en de kleinzoon van de exclusieve hengst Chin Chin lijkt zijn vader Zapatero eer aan te gaan doen. In de weide showt hij zijn bewegingen met het grootste gemak! Klik hier voor de foto's.
 
 
 
 
 
 


 
8 april 2009

Na fokkersverdriet kunnen we u vandaag fokkersgeluk mededelen. Vanavond om 20.00 uur stond onze merrie Odelien nog rustig te vreten, een half uur later lag er een kerngezond hengstveulen van de hengst Zapatero VDL bij haar in de box. Dit veulen dat de naam Explosion VMH gaat dragen, verraste ons door zijn kleur aangezien Odelien nog nooit een vosgekleurde nakomeling gaf. Wij zijn in ieder geval dik tevreden met dit langgelijnde en rassige veulen!
 

                             Binnenkort foto's van dit veulen!
 
            Zapatero VDL
 

 
18 maart 2009
 
Dat het niet alleen maar vreugde en plezier is in de paardenfokkerij is ons vandaag weer duidelijk geworden. Onze fokmerrie Do verraste ons vanavond door zonder erg duidelijke voortekenen te beginnen aan de geboorte van haar veulen. Het leek in eerste instantie allemaal voorspoedig te verlopen, echter halverwege het uitdrijven van haar veulen stagneerde de geboorte. Ondanks onze inspanningen kregen we het veulen er niet af. De geconsulteerde dierenarts ontdekte dat de achterpoten van het veulen naast het veulen in de geboorteweg lagen ('Hundesitzige lage'). Voor het inmiddels overleden veulen was er geen andere optie dan in stukken gezaagd uit de merrie verwijderd te worden. Het was een mooi donker merrieveulen (waar we stiekem op gehoopt hadden).


 
 
Onze merrie Do die na de ingreep meer dood dan levend was is hierna 10 dagen lang intensief behandeld met de nodige medicatie. Ondanks alle ellende die ze deze avond moest mee maken bleef ze haar wilskracht tonen en is ze geen dag ziek geweest. Ze bleef de vrolijke merrie zoals we haar kennen. Voorlopig is het nog even afwachten hoe de schade van binnen hersteld en of we haar nog kunnen gebruiken voor de fokkerij.

 
 
1 maart 2009
 
 
 
Onlangs kregen we van de huidige eigenaar van de moeder van onze fokmerrie Odelien ster foto's opgestuurd. Op deze pagina kunt u de foto's van Karolien ster (v. Falco) vinden. We willen bij deze de fam. Pliester bedanken voor de foto's.
 
 
 
 
 
1 november 2008

 
 
Uit de laatste definitieve drachtcontrole blijkt dat onze fokmerries Odelien en Do beide drachtig zijn!  Begin april resp. eind maart worden beide veulens verwacht!
 
 
 
                                                                                                            Echobeeld veulen 105 dagen dracht
 
15 oktober 2008
 
 
Dat de nakomelingen van onze fokmerrie Odelien de verwachtingen kunnen waarmaken blijkt maar weer eens uit de prestaties van Tygo-zoon Alardorano. Deze inmiddels geruinde hengst is onder het zadel gebracht in Engeland en wordt aldaar verder klaargestoomd voor de springsport. "Alardorano is a very handsome 16,1 hh fully reg. KWPN warmblood bay gelding. He is an absolute sweet heart in every way, he is not like a 3 year old, he behaves more like a 6 year old. He is broken and ridding away and has a brilliant attitude to work."
 
 
 
Alardorano 2008, Engeland
 
 
 
1 september 2008
 
Doutze Odelien VMH is verkocht. De nieuwe eigenaresse is Shirley Jane Wever uit Weije. Shirley heeft al veel ervaring met jonge paarden en wedstrijden. Samen met Doutze kan dit tot een succesvolle combinatie leiden. We hopen dan ook in de toekomst nog veel van deze combinatie te horen en wensen Shirley veel succes toe met Doutze!

 
 
                                                                                                                               Doutze Odelien VMH 
 
16 augustus 2008
 
 
Vandaag ontvingen we nieuws van de eerste nakomeling van onze merrie Otida Domenica Elite. De 1,72 meter hoge Jazz-zoon Anton Veneta gaat voortaan door het leven met de naam Aristo. Aristo is sinds april onder het zadel. "De ruin doet het goed, kan goed bewegen en is goed te bewerken", aldus zijn huidige eigenaren Jorg van den Akker en Randolph van der Heuvel.
 
Aristo 2008
 
 
 
01 juni 2008 
 
Inmiddels is ook onze fokmerrie Odelien drachtig. Zij is dit jaar geÔnsemineerd met de jonge Chin Chin-zoon Zapatero VDL. Van deze royaal ontwikkelde rijtypische hengst die goed in het rechtshoekmodel past hopen we met de lijn van Odelien volgend jaar een mooi veulen te fokken.
 
 
 
                                                                                                                                  Odelien 2008
09 mei 2008
 
 
 
Zeventien dagen geleden is Do wederom geÔnsemineerd. Dit keer met de hengst Westpoint. Vandaag is ze drachtig gescand. De keuze voor de Jazz-zoon Westpoint is gevallen vanwege zijn sterke front en krachtig achterbeen gebruik.
 
 
 Do 2008
 
 
 
 
15 maart 2008
 
Vanmorgen liep ze nog samen met Odelien en haar veulen in de weide, vanavond om 20.30 uur schonk onze fokmerrie Otida Domenica het leven aan een gezond hengstveulen! De gehele bevalling hebben we via de bewakingscamera kunnen volgen. Deze Tuschinski-zoon zal de naam Don-shyvano VMH dragen.
 
 
 
15 maart 2008
 
 
 
Vandaag zijn de eerste foto's van Doutze Odelien VMH op de site geplaatst. Deze nakomeling van Odelien kon vandaag pas voor het eerst naar buiten vanwege het tegenvallende weer van de laatste dagen.
 
 
 
 
 
 
 
 
6 maart 2008
 
Vanmorgen in de vroege ochtend om 6.05 uur werden we blij verrast met de geboorte van een merrieveulen bij onze merrie Odelien. Deze dochter van Tuschinski lijkt veel weg te hebben van z'n opa Krack-C, zowel haar kleur als haar model lijken van vaders kant te komen. We zullen zo spoedig mogelijk foto's op de site plaatsen!
 
 
3 januari 2008
 
 
Na baselisk kunnen we u mededelen dat nu ook het eerstgeboren veulen op de Van Minnen Hoeve, Alardorano is verkocht! Hij moest hiervoor een lange reis ondergaan van Friesland naar Limburg, alwaar hij zijn stal heeft betrokken. Hij zal in training worden gebracht en opgeleid worden tot sportpaard. Ook van deze nakomeling van Odelien hopen we de komende jaren nog veel te horen. De Van Minnen Hoeve wenst zijn nieuwe eigenaar veel succes met Alardorano!
 
 
 
 
 
1 december 2007
 
De Van Minnen Hoeve is blij te kunnen melden dat Prakash Peereboom de nieuwe eigenaar is van Baselisk. Baselisk blijft voorlopig nog even bij de opfokker lopen maar het is de bedoeling dat Baselisk net als z'n halfbroer Valentijn met Prakash de dressuur in gaat. De Van Minnen Hoeve heeft veel vertrouwen in deze combinatie en hoopt dan ook veel van dit 'monsterpaard' en zijn nieuwe eigenaar te horen de komende jaren! Wij wensen hen veel succes!
 
  
 
1 oktober 2007
 
 
Het stond al een tijdje op de agenda maar 1 oktober was het dan zover; de Van Minnen Hoeve is verhuisd! Odelien en Do zijn verplaatst naar de Kruimersweg in Daarle, een klein dorpje in Overijssel. Rustig en grazend hebben ze hun nieuwe stekkie verkend. Baselisk en Alardorano blijven voorlopig nog in de groep lopen bij de opfokker (Friesland). We hopen in Overijssel een mooie toekomst te hebben met de Van Minnen Hoeve.

 
 
 
 
24 september 2007
 
De vorige eigenaren van onze merrie Otida Domenica (www.tbmhorses.nl) melden ons dat haar Jazz-zoon, Anton veneta, is verkocht. Zijn nieuwe adres is in het Brabantse Croimvort. Randolph van den Heuvel gaat in samenwerking met Jorg van den Akker met hem de sport in. Wij wensen hen veel succes en hopen nog veel van hen te horen.
 
 
 
10 september 2007
 
De vorige eigenaren van Odelien maakten ons bekend dat haar dochter Zelien (uit Nourejev) inmiddels zadelmak is. We wensen hen veel rijplezier met Zelien en hopen dat ze in de voetsporen zal treden van haar onlangs overleden broer Valentijn B (uit Paddox).
 

7 september 2007
 
Dekhengst Uniform, vader van onze fokmerrie 'Do' (Uniform x Variant), is vandaag plotseling overleden. De hengst werd dood aangetroffen in zijn box waarschijnlijk als gevolg van een hartaanval. Ondanks zijn hoge leeftijd (29) is de dood van Uniform een groot verlies voor de fokkerij. De al jong preferent verklaarde Uniform heeft een klein dozijn Grand Prix dressuurpaarden geleverd, zoals Metallic, Baboon, Bianca, Harald, Lovely Surprise, Furiant en Centurio. Met zijn dressuurindex van 145 heeft hij een zeer positieve bijdrage geleverd aan de fokkerij van dressuurpaarden. Ook laat hij drie goedgekeurde zonen na, te weten Gregor (Uniform x Rinaldo), de naar het buitenland geŽxporteerde hengst Highness (Uniform x Sultan) en de bekende hengst Junior STV (Uniform x Variant) die als 4- en 5 jarige de PAVO cup won en later onder Anky van Grunsven Grand Prix gelopen heeft. (Bron: www.kwpn.nl)
 
 
 
 
 
5 september 2007
 
Vandaag zijn foto's van Alardorano (Tygo x Amulet) op de site geplaatst. Deze jonge hengst ontwikkeld zich erg goed binnen de groep hengsten waar hij binnenkort afscheid van zal moeten nemen. Zie hier voor meer foto's.
 
  
16 augustus 2007
 
Vandaag ontvingen we het droevige bericht dat Valentijn B, de Paddoxzoon van Odelien, deze ochtend is ingeslapen. Enkele weken geleden werd hij geopereerd als gevolg van een koliekaanval. Ondanks een spoedig herstel kreeg de ruin opnieuw last van koliek, dit keer met fatale gevolgen. We wensen Prakash Peereboom sterkte met dit verlies.
 
 
5 juli 2007
  
Valentijn B is vandaag met zijn ruiter Prakash Peereboom doorgedrongen tot de halve finale van de PAVO-cup. Wij wensen hen 15 augustus veel succes in Ermelo!
 

9 juni 2007
 
 
 
Prakash Peereboom heeft vandaag met Valentijn B (Paddox x Odelien) tijdens selectiewedstrijden voor de friese kampioenschappen de eerste prijs gewonnen met 198 punten in de klasse L2.
 
 
 
Prakash Peereboom in actie met Valentijn B 
 
 
 
 
30 mei 2007
 
Odelien en Otida Domenica ('Do') zijn inmiddels beide drachtig van Tuschinski. We zijn erg onder de indruk van de veulens van deze hengst en we denken dat deze zoon van Krack C op beide merries erg goed past. Met name het doorgeven van souplesse en het correcte gebruik van het achterbeen zijn sterke punten van Tuschinski waarmee we hopen dat deze dressuurvererver de beide merries complementeert.
 
 
                                                                                                                                 Tuschinski
1 mei 2007
 
Baselisk, de Furorezoon van Odelien loopt vanaf vandaag in de opfok. Hij toonde zich mooi, zijn vlotte beweging en rassige uitstraling liet hij graag zien aan de groep ťťnjarige hengsten.
 
 
17 maart 2007 
 
Geluk en ongeluk liggen soms dicht bij elkaar. Op de dag dat we het veulen van Odelien hebben moeten laten inslapen, rijdt Prakash Peereboom in Gorredijk met een andere nakomeling van Odelien, Valentijn B, op de eerste plek in de L2 dressuur! Hij behaalde maar liefst 207 punten!
 
 
17 maart 2007
 
Afgelopen nacht was het eindelijk zover! Odelien verraste ons om 4 uur 's nachts met de geboorte van een mooi luxe merrieveulen! Alles leek in eerste instantie perfect. Bij een nader onderzoek van het veulen bleek dat er iets mis was met haar ogen. De dierenarts omschreef de aandoening als microphtalmie, een zeldzame aangeboren afwijking aan de ogen waarbij de oogbollen te klein ontwikkeld zijn. In overleg met de dierenarts hebben we vanwege de slechte prognose van het veulen besloten om haar te laten inslapen. 
Uiteraard laten we ons door zo'n tegenvaller niet ontmoedigen en vanwege het luxe veulen wat deze hengst bracht gaan we Odelien over enkele weken wederom insemineren met Tuschinski.
 

5 december 2006 
 
De Paddoxzoon van Odelien (Valentijn B, eigenaar Prakash Peereboom) won in Joure op 25 november de eerste prijs in de L1 klasse met 206 punten en op 2 december in Gorredijk de eerste prijs met 211 punten!
 
 
14 oktober 2006
 
De verkoop van Furorezoon Baselisk is vanwege een teleurstellende veiling niet doorgegaan. Het merendeel van de geveilde dieren ging huiswaarts met dezelfde eigenaar.
 
 
 24 september 2006
 
Vandaag is de officiŽle koop van de fokmerrie Otida Domenica een feit. Al enige tijd was de Van Minnen Hoeve op zoek naar een  nieuwe fokmerrie. Enkele weken geleden kwam de merrie Otida Domenica via internet in the picture. Meer informatie over deze fokmerrie vindt u onder het kopje 'paarden'.
 
 
 20 september 2006
 
De Van Minnen Hoeve breidt haar stal uit met de aankoop van een nieuwe fokmerrie
  
16 september 2006
 
Valentijn B, de Paddoxzoon van Odelien, wordt met succes in de sport uitgebracht. Onder zijn ruiter Prakash Peereboom heeft hij in Blankenham de eerste en tweede prijs gewonnen met 200 resp. 203 punten.
 
 
5 september 2006  
 
Baselisk goedgekeurd voor de paardenveiling te Zuidlaren op 14 oktober 2006. 
 
 
28 augustus 2006
 
Furorezoon Baselisk aangemeld voor de paardenveiling te Zuid Laren.
 
 
Mei 2006
 
Odelien drachtig van Tuschinski! Na 8 dagen gust te zijn geweest is Odelien drachtig bevonden van de hengst Tuschinski; een goeie dressuurhengst die het op de veulenkeuringen goed doet!