Logo
Van Minnen Hoeve
Baselisk
(Furore x Amulet)

"De luxe super bewegende zoon van Furore."
 
Klik hier voor de stamboom van Baselisk

 

          
Nederlandse kampioenschappen Ermelo 2006

 
 
 
 


Met nakomelingen als Scutt, Tops Charly en Karolus K heeft Furore bewezen zijn kwaliteiten voor het internationale werk door te geven aan zijn nakomelingen. De zoon van Ahorn uit de hoog aangeschreven Loma-stam was zelf succesvol tot en met het 1.50 m. niveau. Baselisk's moeder Odelien toont haar fokkracht door veulens te fokken die hoog scoren op keuringen en wedstrijden. Moedersvader Amulet is van bijzonder grote waarde gebleken voor de huidige sportpaardenfokkerij. In de moederlijn komen we de bekende keur, pref, prestatie Bernadette tegen. Uit deze goed fokkende stam zijn meerdere bekende fokpaarden voortgekomen.

 

 

Op de diverse keuringen die dit veulen heeft bezocht werd hij geprezen om zijn ras, uitstraling en zijn krachtige bewegingen. Baselisk, genoemd naar het monster dat eens in de duizend jaar boven de grond komt en alles verplettert, zou z'n naam wel eens eer aan kunnen gaan doen! Het reservekampioenschap 2006 van Friesland heeft hij op zak en ook op de Nederlandse kampioenschappen te Ermelo 2006 liet dit 'monster' zien dat hij bij de beste springveulens van Nederland behoort.

Veulenkeuring Drachten 2006
 
In december 2007 is Baselisk verkocht aan Prakash Peereboom. Prakash gaat met Baselisk de dressuur in, wat veel zegt over de verscheidenheid van dit veulen uit een springgerichte pedigree.Baselisk onder Prakash Peereboom juni 2010