Logo
Van Minnen Hoeve
 
Alardorano
(Tygo x Amulet)
 
"He is an absolute sweetheart in  every way and has a brilliant attitude to work"
 
Klik hier voor de stamboom van Alardorano
 
 


 Alardorano, najaar 2007

 
Deze ruin komt uit de eerste jaargang van Tygo (www.elomahoeve.nl). De opvallende Numero Uno-zoon Tygo springt zelf in de klasse Z. Deze hengst voert, naast het bloed van Numero Uno, Libero H en Landgraf I, in zijn moederlijn het bleod van de allrounder en keurhengst Purioso en op de achtergrond het Ramzes bloed via Rigoletto.
 
Op veulenkeuringen weten Tygo's nakomelingen hoge ogen te gooien, zo ook deze Alardorano die derde was op de veulenkeuring te Drachten 2005.


 

Alardorano is het eerste veulen van Odelien geboren op de Van Minnen Hoeve. Het is een ruin met een correct exterieur die zal uitgroeien tot ongeveer 1.68 m. Hij heeft beste bewegingen waarbij hij uitblinkt in de galoppade. De ruin is eerlijk en gemakkelijk in de omgang maar zoekt wel z'n grenzen op. Met de betrouwbare stam van Odelien en de springcapaciteiten van vader Tygo heeft de Van Minnen Hoeve dan ook hoge verwachtingen van deze ruin.

 

Alardorano, Engeland 2008

 

 
In januari 2008 is Alardorano verkocht en in eerste instantie in Limburg beland. In de loop van 2008 heeft Alardorano het buitenland opgezocht; in Engeland is de ruin onder het zadel gebracht en wordt aldaar verder klaargestoomd voor de springsport. Dat de Engelsen tevreden zijn met het fokproduct van de Van Minnen Hoeve blijkt wel uit de volgende tekst. "Alardorano is a very handsome 16,1 hh fully reg. KWPN warmblood bay gelding. He is an absolute sweet heart in every way, he is not like a 3 year old, he behaves more like a 6 year old. He is broken and ridding away and has a brilliant attitude to work."
                                                                                                                                                                                                                                                           Naar pagina verkocht